fredag 4 oktober 2013

Raimo Huolman från Växjö sålde vapen till poliser Tage Åström/Olle Liljegren via bulvaner - Häktad för nya vapenbrott


Fler än 100 vapen köpte fd. poliser Olle Liljegren och chefen för insatsstyrkan Tage Åström utav Raimo H. (Växjö), Germund K. (Grimslöv), Mikael L. (Falun/Borlänge), Anders E. (Falun/Borlänge) och vapenhandlaren Sven-Erik Ahlberg från Älmhult


När polis Olle Liljegren greps (av misstag) i början av år 2004 hittas många vapen som kommit från Växjö-ligan i hans skåp i polishuset i Stockholm. Utredarna Gunnar Appelgren, Mikael Backman med åklagare Katarina Johansson-Welin och Magnus Elving kände väl till att vapnen sålts till polisen av ligan i Växjö/Grimslöv. Men, order från dåvarande justitieminister Thomas Bodström satte stopp för fortsatt utredning kring polisens vapenköp och vapenförsäljning till gäng. Samma brott begick Thomas Bodström år 2001 då han gav order till utredare i Växjö om att inget mc-gäng samt att polisens civila infiltratörer Sinisa Nikolic, Mikael L., Anders E, Peter Rätz, Max Åström m.fl., inte fick utredas av åklagare Yvonne Rudinsson och Christer Johansson.

Poliser och åklagare begår menedsbrott och andra grova brott för att mörklägga polisens vapenhandel till gäng 

Nedan ser Ni fakta kring Sveriges största skandal genom tiderna vilket avslöjats av Corruptio-journalist.

Hanna Udd är huvudvittnet i vapenhärvan som hotades av utredande poliser och åkl. för att slippa hennes vittnesmål i dom fem (5) domstolsförhandlingarna (fem förhandlingar för att mörkläggningen skulle kunna fungera) som vapenmålet avgjordes i. Läs hennes känsliga vittnesuppgifter, klicka här, här och här.

http://www.scribd.com/doc/239836104/Raimo-Huolman-Grovt-Vapenbrott-Stamning-B-3820-13
http://www.scribd.com/doc/239836097/Raimo-Huolman-Brott-Mot-Lagen-Om-Krigsmateriel-Varusmuggling-Stamning-B-3820-13
http://www.scribd.com/doc/239836103/Raimo-Huolman-Grovt-Vapenbrott-B-3820-13













Åklagare Nils Rekke fick uppdraget att lägga ned förundersökningen mot åkl. Christer Johansson i Växjö.

Incestpedofilens sambo, Lajla Simonsen, som såg till att bli gravid med den då 58-årige vapenhandlaren Sven-Erik Ahlberg, för att hon visste att han hade tjänat cirka två miljoner svarta pengar på illegal vapenhandel som Lajla hjälpt till att leverera. När pedofilen Sven-Erik Ahlberg åkte fast för grovt vapenbrott kunde Lajla inte längre hota med att anmäla honom för att få pengar.

Incestpedofilens exfru, Ritva Oinonen Ahlberg, hjälpte till att förvara illegala vapen åt Sven-Erik. 

Ritva åtalades inte för då kunde åklagare och poliser inte lägga vapen på falskt åtalad vars advokat Sven Fagrenius beljögs utav utredare vid Åklagarmyndigheten och Polismyndigheten i Växjö.

5 kommentarer:

  1. Åklagare dröjde med beslut – vapenbrott preskriberades

    Växjö 2013-06-27 |

    Polisens färdiga för­undersökning låg hos åklagare i fem månader – tills brotten preskriberades. Därmed slipper en 45-årig Växjöbo straff för att ha förvarat flera vapen och 24000 tändhattar.

    – Ärendet låg väldigt länge hos SKL för att man skulle undersöka vapnen. Sedan skickades utredningen till en annan åklagarkammare eftersom vi hade mycket att göra och då hann det preskriberas, säger åklagare Helena Hilding i Växjö som själv hade ärendet hos sig en tid efter att polisen redovisat förundersökningen.
    – Jag kan inte säga när det skickades vidare, men något har ju helt klart missats.
    Är det acceptabelt att ett vapenbrott bollas mellan åklagare så att det preskriberas?
    – Nej, det är absolut ingenting som vi önskar att ärenden ska preskriberas. Nu var det olyckligt att det låg hos SKL så länge och att det blev så.
    Det var i april 2011 som polisen gjorde husrannsakan i den misstänkte mannens bostad och i en verkstadslokal. I förhör förnekade 45-åringen brott och tillade att han kan vapenlagen och att polisen inte skulle hitta något olagligt. Sammanlagt förhörde polisen mannen vid fyra tillfällen.

    SvaraRadera
  2. Expressen Ab (193.180.56.60) [Label IP Address] Sweden Stockholm, Stockholms Lan, Sweden

    (No referring link)
    5 Oct 2013 21:40:32
    corruptiosweden.blogspot.se/

    SvaraRadera
  3. Rikspolisstyrelsen (rps) (147.186.48.65) [Label IP Address] Sweden Kiruna, Norrbottens Lan, Sweden
    (Encrypted Search)
    6 Oct 2013 12:00:45
    corruptiosweden.blogspot.se/

    SvaraRadera
  4. Expressen Ab (193.180.56.60) [Label IP Address] Sweden Stockholm, Stockholms Lan, Sweden

    7 Oct 2013 11:36:11
    corruptiosweden.blogspot.se/2013/10/raimo-fran-vaxjo-salde-vapen-till.html

    7 Oct 2013 12:18:12
    corruptiosweden.blogspot.se/2013/10/raimo-fran-vaxjo-salde-vapen-till.html

    7 Oct 2013 14:52:51
    corruptiosweden.blogspot.se/2012/12/grovt-kriminell-aklagare-yvonne.html

    SvaraRadera

  5. 39-årig Växjöbo häktad
    för grovt vapenbrott

    Publicerat: fredag 18 januari 2008 kl 16:56 , Nyheter P4 Kronoberg

    På fredagen häktades en 39-årig man i Växjö för grovt vapenbrott. Han har gång på gång figurerat i olika vapenhärvor sedan slutet av 1980-talet.

    I samband med att mannen greps i tisdags gjorde polisen husrannsakan och då hittades vapen och vapendelar. Hur många vapen och av vilket slag de var vill polisen ännu inte avslöja. Polisen uppger att misstankarna mot mannen har stärkts efter gripandet.

    I tisdags greps också en 28-årig man, men denne släpptes efter förhör.

    Den 39-årige mannen dömdes 2004 till tre och ett halvt års fängelse sedan både automatvapen och sprängämnen påträffats hos honom. Enligt domen hade han medverkat till att förse kriminella med vapen som användes vid rån.

    Även 2001, 1997 och 1988 har mannen befunnits skyldig till olika former av vapenbrott.

    Fredagens häktningsbeslut i Växjö tingsrätt avser grovt vapenbrott och narkotikabrott. Mot sitt nekande häktades 39-åringen som misstänkt på sannolika skäl, vilket är den starkare misstankegraden. Det innebär att vice chefsåklagare Yvonne Rudinsson till att börja med får två veckor på sig att driva utredningen fram till ett åtal. (TT)

    SvaraRadera