måndag 18 november 2013

Poliser Andreas Elmebo och Frida Karlsson från Gävle misshandlar 17-årige Jens - Poliserna ljuger i förhör och i domstol


Poliser Andreas Elmebo och Frida Karlsson från Gävle är två utav flera tusen poliser i Sverige som skapar brott för att sätta dit oskyldiga


Vad kan en liten tonåring göra för skada, lutandes mot polisbil, mot två tränade beväpnade poliser?

Svensk polis är känd för att var den grupp i samhället som är mästare på kvinnomisshandel, sin sadistiska feghet och för sin kåthet att tjäna svarta pengar via korrupta åklagare och okunniga domare samt dem obildade fritidspolitikerna som tituleras som nämndemän. Dessa yrkesbrottslingar (poliser) lär sig olika tricks och tekniker hur dem ska skapa en situation där den gripne eller den som försöker att undgå att gripas, tvingas att utgöra ett "hot mot poliserna".

Allt ifrån att poliser ställer sig i vägen för ett fordon (kallas mordförsök på polis) eller vrider den gripnes armar i lägen där kroppen reagerar instinktivt och då kallas det "viftade med armarna" eller "krängde våldsamt med kroppen". 17-årige Jens är en utav många tusen offer för kriminella poliser vilka borde ha sållats bort i polisskolan, men slank igenom pga att i svenska polisskolor arbetar samma sorts polisdrägg som ute i samhället skapar brott genom inlärd utanförskapstaktik, brottsprovokation eller som i Jens fall dör kriminell polis Andreas Elmebo vrider tonåringens armar i läge där Elmebo vet att 17-åringens kropp måste reagera.


GÄVLE TINGSRÄTT

Mål nr: B 2662-13
Dom meddelad: 2013-10-23


Kammaråklagare Malin Wallén


Ansvarsyrkanden m.m.
VÅLDSAMT MOTSTÅND (2102-K18423-13)
Gärning

Jens L. har den 10 augusti 2013 när polismannen Andreas Elmebo skulle omhänderta honom satt sig till motvärn mot Andreas Elmebo i dennes myndighetsutövning genom att kränga med kroppen och fäkta med armarna.

Lagrum
17 kap 4 § brottsbalken

DOMSLUT
Åtalet ogillas.

YRKANDEN M.M.
Åklagaren har framställt de yrkanden och åberopat den bevisning som framgår av bilaga 1, samt därutöver åberopat vittnesförhör med polismannen Johanna Wernersson. Jens L. har förnekat gärningen och åberopat vittnesförhör med Frida Karlsson och Andreas Torkkel.

DOMSKÄL
Polismännen Andreas Elmebo och Frida Karlsson har omhändertagit Jens L. utanför McDonalds vid Stortroget. De har uppgett att de uppfattade honom som påtagligt berusad och misstänkte att han var under 18 år, att de inte lyckades få någon klar identifikation av honom samt att han inte lyssnade när de talade med honom. Det som påståtts utgöra ett våldsamt motstånd är att Jens L. ”krängt med kroppen och fäktat med armarna”. Detta ska ha börjat då att han stått vid polisbilen och blivit visiterad samtidigt som polismännen hållit i honom. Jens L. har själv uppgett att hans byxor hasat ner och att han försökt dra upp dem och därför rört sina armar, men att syftet inte varit att sätta sig till motvärn mot poliserna. Efter detta har Andreas Elmebo kopplat ett skuldergrepp, dvs. dragit upp Jens L. arm på ryggen. Jens L. har då dragit loss sina armar. Han har själv uppgett att greppet gjort mycket ont i hans axel/nyckelben där han hade opererat sig för en idrottsskada och att han därför reagerade instinktivt på smärtan men inte avsåg att hindra polisernas omhändertagande.

Andreas Elmebo har beskrivit det som att Jens Lindström varit mycket aggressiv och att han inte har något minne av att byxorna skulle ha åkt ner eller att det på platsen skulle ha sagts något om att greppet smärtade. Johanna Wernerssons vittnesuppgifter ger dock stöd för att Jens L. byxor hasat ner; hon har
uppgett att hon själv försökt hjälpa till att åtgärda detta. Jens L. uppgifter om hur han reagerat på skuldergreppet vinner stöd av Andreas Torkkels vittnesmål. Denna har berättat att Andereas bett poliserna byta arm för att det gjorde ont och att han så fort han kommit loss ställt sig med handflatorna uppåt som för att visa att han inte tänkte göra motstånd. Både Frida Karlsson och Andreas Torkkel har uppgett att de inte uppfattat Jens L. som aggressiv, våldsam eller ens särskilt berusad.

Tingsrätten gör följande bedömning
Jens L. har lämnat en förklaring till sitt agerande i samband med polisernas ingripande som inte är osannolik. Hans uppgifter vinner också visst stöd av vittnesbevisningen. Det kan därför inte uteslutas att hans agerande kan ha missuppfattats av polismännen och att han i själva verket inte haft något uppsåt att sätta sig till motvärn eller hindra polismännens tjänsteutövning på det sätt som avser i straffbestämmelsen.
Åtalet ska därmed ogillas.

Förnamn:     Andreas Markus
Tilltalsnamn:     Andreas
Efternamn:     Elmebo
Gatuadress:     Laxgången 22 G
Postnummer:     806 41
Postort:     Gävle
Kommun:     Gävle
Födelsedatum:     1981-09-03
Född i Helsingborgs Gustav Adolf (Malmöhus län, Skåne).

Modern:
Förnamn:     Elsa Maria
Tilltalsnamn:     Elsa
Efternamn:     Elmebo
Gatuadress:     Göran Håkans Väg 19
Postnummer:     283 33
Postort:     Osby
Kommun:     Osby
Församling:     Osby-Visseltofta
Födelsedatum:     1951-08-27
Född i Hallaryd (Kronobergs län, Småland).

Fadern, skolvaktmästare :
Förnamn:     Kurt Roger
Tilltalsnamn:     Kurt
Efternamn:     Elmebo
Gatuadress:     Göran Håkans Väg 19
Postnummer:     283 33
Postort:     Osby
Kommun:     Osby
Församling:     Osby-Visseltofta
Födelsedatum:     1948-01-28
Född i Umeå landsförs (Västerbottens län, Västerbotten).

Systern:
Förnamn:     Lina Maria
Tilltalsnamn:     Lina
Efternamn:     Elmebo
Gatuadress:     Fältskärsleden 5 B lgh 1101
Postnummer:     802 80
Postort:     Gävle
Kommun:     Gävle
Församling:     Gävle Staffan
Födelsedatum:     1985-02-18

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar