måndag 9 december 2013

Fotograferad vakt (Patrik Andersson, Örebro) tog mobil och raderade bilderna - döms för egenmäktigt förfarande


Patrik Andersson, vakt i Örebro som blivit fotograferad med en mobilkamera i samband med ett ingripande ryckte ifrån mobilägaren dennes telefon och raderade bilderna.  Vakten döms nu till totalt 3 000 kronor i böter för egenmäktigt förvarande.

Erik, som upplevde att hans vän blivit orättvist behandlad av en vakt tog bilder av vakten med sin mobiltelefon. Vakten Patrik Andersson gick då fram till Erik, tog mobiltelefonen ur handen på honom och raderade bilderna. Vakten polisanmäldes och kom senare att åtalas för egenmäktigt förfarande. Vakten erkänner att han tog mobiltelefonen från mannen och raderade bilderna men menar att gärningen borde vara ansvarsfri på grund av att ”situationen var hotfull”.

Tingsrätten finner det nu styrkt att vakten, med uppsåt, olovligen har tillgripit och brukat mannens mobiltelefon. Rätten anser inte att det har framkommit något som talar för att situationen skulle ha varit sådan att den kan likställas med ett pågående eller överhängande brottsligt angrepp. Inte heller kan vakten ha uppfattat situationen på det sättet, menar rätten. Tingsrätten anser heller inte att vaktens agerande i sig är sådant som rimligen kan ”förväntas till avstyrande av ett pågående eller överhängande brottsligt angrepp på hans person”. Patrik Andersson döms nu därför enligt åtalet till 30 dagsböter om 100 kronor.

ÖREBRO TINGSRÄTT

DOM 2013-12-03

Mål nr B 5167-13

Tilltalad
Göran PATRIK Andersson, 840725
c/o Stensgaard
Stensgård Gryt 365
705 94 Örebro

Påföljd m.m.
Begångna brott
Egenmäktigt förfarande
Dagsböter 30 å 100 kr

http://www.scribd.com/doc/190402470/Patrik-Andersson-Ordningsvakt-Egenmaktigt-forfarande-Orebro-B5167-13

Nedan ser Ni en annan kriminell feg vakt.

http://www.youtube.com/watch?v=RVk1Sgv1Lq0
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar