torsdag 9 oktober 2014

Nytt åtal mot polis Stefan Gimbergsson från Örnsköldsvik - Gimbergsson körde på en fotgängare i Gävle med sin polisbil och lät bli att berätta detta för sin chef


Polis Stefan Gimbergsson körde på en fotgängare i Gävle med sin polisbil och lät bli att berätta detta för sin chef

Polis Stefan Gimbergsson i Gävle har åtalats för tjänstefel. Enligt stämningsansökan ska han en dag för två år sedan med polisbilen ha kört på och skadat en fotgängare på Hamiltongatan i Gävle. Polisen valde att inte rapportera detta till sitt befäl. Enligt åklagaren har han då "uppståligen eller av oaktsamhet vid myndighetsutövning åsidosatt vad som gällt för uppgiften."


Ansvarsyrkanden m.m.
TJÄNSTEFEL (0150-K1192-14)


Målsägande

Maria Andersson; underrättad om åtalet

Gärning
Stefan Gimbergsson har den 27 oktober 2012 tjänstgjort som polis och fört en radiobil på Hamiltongatan i Gävle, varvid han påkört och skadat en fotgängare. Han har därefter underlåtit att rapportera händelsen till sin förman trots att han till sin yngre kollega utfäst sig att göra detta. Härigenom har han uppsåtligen eller av oaktsamhet vid myndighetsutövning åsidosatt vad som gällt för uppgiften.

Lagrum
20 kap 1 § 1 st brottsbalken och 9 § polislagen (1984:387)

Bevisning
Muntlig bevisning
Förhör med målsäganden Maria Andersson angående omständigheterna kring olyckan och tiden därefter och de kontakter hon haft med Gimbergsson vid tillfället.

Förhör med tilltalade Stefan Gimbergsson (förnekar brott).
Vittnesförhör med polisassistenten Sara Lempert, Polismyndigheten i Gävle angående omständigheterna i anslutning till trafikolyckan till styrkande av att Gimbergsson uppgett att han skulle rapportera händelsen.
Vittnesförhör med kommissarie Glenn Hillman, Polismyndigheten i Gävle hur försummelsen att inte rapportera uppdagades och de rutiner som gäller (och gällde 2012) vid polismyndigheten.
https://www.scribd.com/doc/242444890/Stefan-Gimbergsson-Polis-Gavle-Stamningsansokan


Poliser Glenn Hillman och Sara Lempert skall vittna.


Klicka på länken nedan och läs om förra åtalet mot polis Stefan Gimbergsson.
http://corruptiosweden.blogspot.com/2013/11/polis-stefan-gimbergsson-fran-gavle.html


1 kommentar:

  1. Organisation du under hot tvingas att ge dina pengar till läser bloggen:

    corruptiosweden.blogspot.se * 2014-10-10 14:51 Sveriges Television AB

    SvaraRadera