fredag 5 september 2014

Polis Kai Adolfsson från Halmstad hotade misstänkt fortkörare "skriver du inte på för 80km/h så rapporterar jag dig för 100km/h"

Polis Kai Adolfsson från Halmstad utreds för tjänstefel pga utpressning mot misstänkt fortkörare

Det var i maj 2013 som polisen stoppade en motorcyklist för fortkörning. Föraren spelade in polisen som både svor, hotade och pressade mannen att erkänna trafikbrott. Tack vare inspelningarna friades föraren av rättsväsendet. Tingsrätten skrev också i sin dom att polisens arbetsmetoder gick över gränsen.

Polis Kai Adolfsson borde naturligtvis även åtalas för kränkning och brott mot 1998:1558. Men, det vill åklagare inte åtala för pga att många tusen poliser skulle då bli dömda brottslingar.


Polisförordning (1998:1558)

4 kap. Skyldigheter i anställningen

Uppträdande


1 § Anställda inom polisen skall i arbetet uppträda på ett sätt som inger förtroende och aktning. De skall uppträda hövligt, hänsynsfullt och med fasthet samt iaktta självbehärskning och undvika vad som kan uppfattas som utslag av ovänlighet eller småaktighet.


Halmstads tingsrätt 2014-02-14
B 1386-13

Kai Adolfsson: Han tjänstgjorde på motorcykel i Halmstad. Han befann sig i höjd med Järnvägsleden på väg mot Söndrum. Han hade en motorcykel framför sig. Han noterade att motorcykeln accelererade hastigt. Han följde efter motorcykeln och gjorde en mätning under 400 – 500 meter i efterföljandet. Han körde själv i 100 km/h, ändå ökade avståndet till motorcykeln. Han körde ikapp motorcykeln och stoppade den vid korsningen Gamla Tylösandsvägen/Söndrumsvägen. Han och föraren Peter M. hade en konversation i högt tonläge. När han rannsakar sig själv konstaterar han att diskussionen inte blev bra. Han kan någonstans i diskussionen ha uttalat att han kunde ta Peter M. körkort. Det blev fel. Han utsatte dock inte Peter M. för något hot om att ta körkortet. Han ville inte sätta Peter M. i en utpressningssituation. I slutet av diskussionen var han noga med att klarlägga att körkortet inte skulle omhändertas på platsen. Peter M. gick och pratade med sin far som var i närheten. Peter M. kom sedan tillbaka och godkände ordningsboten.


Förnamn:     Kai Stefan
Tilltalsnamn:     Kai
Efternamn:     Adolfsson
Gatuadress:     Hagalundsvägen 35 A
Postnummer:     302 74
Postort:     Halmstad
Födelsedatum:     1957-11-05

Förnamn:     Eva Lena
Tilltalsnamn:     Eva
Efternamn:     Johansson
Gatuadress:     Hagalundsvägen 35 A
Postnummer:     302 74
Postort:     Halmstad
Födelsedatum:     1962-01-24

Förnamn:     Max Reinhold
Tilltalsnamn:     Max
Efternamn:     Adolfsson
Gatuadress:     Hagalundsvägen 35 A
Postnummer:     302 74
Postort:     Halmstad
Födelsedatum:     1989-07-16

Kai Adolfssons Facebook-vänner.


 Eva Johansson.
Max Adolfsson.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar